dijous, 4 de novembre del 2010

RECEPTA TÍPICA DE TORTOSA

RAP  AMB  SUC
Ingredients per a quatre persones
4 talls de rap ( o 4 cues )
1 ceba no gaire grossa
50 grams d’ametlles ( o d’avellanes ) torrades
Safrà, julivert, 2 alls,llet
1 cullerada de farina
Oli, sal
Preparació
Ratllem la ceba i la reservem. A continuació, trinxem els alls i els sofregim en una cassola plana de terra, amb un raig d’oli. Després afegim la ceba i la sofregim amb els alls. Un cop fet el sofregit , afegim la llet ( cal tenir en compte que el rap amollarà molta aigua) i posem el rap, net i trossejat. Ho deixem bullir uns cinc minuts. Mentrestant fem una picada al morter, amb julivert, el safrà i les ametlles ( o les avellanes ) prèviament torrades. Passats cinc minuts, afegim la picada i després la farina, procurant que no faci grumolls. Sacsem la cassola, de tant en tant, però sense remenar, perquè no es trenqui el peix. Ho deixem coure tot junt uns vint minuts. En el moment de servir podem tirar per damunt julivert trinxat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada